Tejfölös pudingos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Az öntethez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel és az olajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elegyített lisztet. Ezzel is jól elkeverjük, majd a tojások keményre vert fehérjét 2 részletben a masszához keverjük. (Az első adag fehérjével fellazítjuk a masszát a második fehérjét lágyan keverjük bele.) Kétfelé osztjuk a masszát. Az egyik marad sárga a másikba belekeverjük a kakaót.
Megfőzzük a krémet. A 23 x 37centiméteres tepsit kiolajozzuk, beleöntjük a sárga masszát, majd erre rácsurgatjuk a barna tésztát és egy villával laza mozdulattal egy picit összekuszáljuk.
A forró pudingból egy evőkanál segítségével halmokat rakosgatunk a nyers tésztára. 150 – 160 fokra előmelegített sütőben lassan megsütjük ( 40 percnél tűpróbát végzünk).
A tejfölös öntet hozzávalóit összekeverjük, majd a sütőből kivett, még meleg tésztára rásimítjuk. Hagyjuk kihűlni, utána a hűtőbe tesszük, hogy a puding még jobban megkössön.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csurgatjuk, hogy szép csíkos legyen. Ha megdermedt a csoki akkor szeletelhető. Mutatós, puha, ízletes, gyors sütemény.