Tiroli rétes
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Amíg a tészta kienged addig elkészítem a töltelékeket.
Az olajat felhevítem és hozzáadom a morzsát. Addig pirítom állandó keverés mellett amíg szép világos barna nem lesz, ekkor 1 deci forró vízzel felengedem és villával szét töröm. Hagyom kihűlni.
A túrót összetöröm, adok hozzá cukrot, tejfölt, tojás sárgáját, egy kevés morzsát 1 kanállal csupán, és 1cs vaníliás cukrot.
A meggyet kimagoztam cukorral megszórtam.
A kiengedett tésztát két felé vágtam és kettő lapot nyújtottam ki belőle.
A meggyet a cukorból kifacsartam és a morzsával összekevertem. Az egyik tészta közepébe tettem a meggyes tölteléket.
A másik közepére a túrósat.
Az egyik oldalát a tésztának felhajtottam, tojással megkentem, a másik oldalát pedig ráhajtottam.
A tetejét tojással lekentem, és 180fokos sütőbe megsütöttem.