Főoldal / Reggelik / Töltött édesburgonya

Töltött édesburgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött édesburgonya

Töltött édesburgonya

Hozzávalók:

  • 1 db közepes édesburgonya
  • 3 db M-es tojás
  • 1 szelet bacon ( cukor mentes )
  • 1-2 paradicsom szelet
  • 1 tk. ghee vagy zsír/olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés friss kakukkfű,
  • lehet még egy kis apróra vágott snidling
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az édesburgonyát egy villával megszurkáljuk és a sütőben 200 fokon légkeverés mellett puhára sütjük. Egy kicsit kihűtjük majd hosszában és keresztben is egy kicsit bevágjuk. Vigyázzuk, hogy ne vágjuk teljesen ketté. Sózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.

Egy serpenyőben felhevítjük a ghee-t és a bacont ropogósra sütjük benne. Kivesszük majd bele tesszük a paradicsom szeleteket. Lepirítjuk mindkét oldalát és kivesszük.

Ha szükséges beleteszünk még egy kis ghee-t a serpenyőbe. A tojásokat felverjük egy villával és beleöntjük a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk és rántottának megsütjük.

Belepakoljuk a rántottát az édesburgonya belsejébe, megrakjuk bacondarabokkal és paradicsom szeletekkel. Megszórjuk egy kis kakukkfűvel és aki akarja még egy kis snidlinggel is feldobhatja.

Tipp / megjegyzés:
Ez az isteni édesburgonyás recept tökéletes egy ráérős, tartalmas reggelihez! Lehet hogy furán hangzik édesburgonyát reggelizni, de higgyétek el rántottával, ropogós baconszelettel és paradicsommal felturbózva annyira finom, hogy igen is lehet reggelire is édesburgonyát enni!

Töltött édesburgonya 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére