Töltött édesburgonya
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az édesburgonyát egy villával megszurkáljuk és a sütőben 200 fokon légkeverés mellett puhára sütjük. Egy kicsit kihűtjük majd hosszában és keresztben is egy kicsit bevágjuk. Vigyázzuk, hogy ne vágjuk teljesen ketté. Sózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.
Egy serpenyőben felhevítjük a ghee-t és a bacont ropogósra sütjük benne. Kivesszük majd bele tesszük a paradicsom szeleteket. Lepirítjuk mindkét oldalát és kivesszük.
Ha szükséges beleteszünk még egy kis ghee-t a serpenyőbe. A tojásokat felverjük egy villával és beleöntjük a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk és rántottának megsütjük.
Belepakoljuk a rántottát az édesburgonya belsejébe, megrakjuk bacondarabokkal és paradicsom szeletekkel. Megszórjuk egy kis kakukkfűvel és aki akarja még egy kis snidlinggel is feldobhatja.
Tipp / megjegyzés:
Ez az isteni édesburgonyás recept tökéletes egy ráérős, tartalmas reggelihez! Lehet hogy furán hangzik édesburgonyát reggelizni, de higgyétek el rántottával, ropogós baconszelettel és paradicsommal felturbózva annyira finom, hogy igen is lehet reggelire is édesburgonyát enni!