Töltött tarja töltött burgonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tarját 5 cm-es szeletekre felvágjuk. Minden szeletet középen is elvágunk de nem teljesen, csak hogy szét tudjuk hajtani, egy nagy szeletté.(nekem 4 nagy szelet lett belőle)
A szeleteket sózzuk, borsozzuk, mindegyikre teszünk 1-1 szelet sonkát, 1-1 szelet sajtot, majd megint sonkát, és sajtot. A hús másik felét ráhajtjuk.
A gáztepsit kiolajozzuk, öntünk bele 1 pohár vizet és belemorzsoljuk a leveskockát. A húsokat a tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket megszórjuk medvehagymával. (Nekem apróra vágva olíva olajban, üvegben mindig van letéve a hűtőbe mert szeretjük) De természetesen mással is ízesíthetjük.
A burgonyát megmossuk hosszában bevágjuk, a kés segítségével szétnyitjuk és megtöltjük a sajttal. a burgonyákat a hús mellé sorakoztatjuk.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük közepes hőfokra. Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, levesszük a fóliát és picit megpirítjuk. Friss salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Sózni nem feltétlenül kell mert a sonka és a sajt is sós.