Főoldal / Reggelik / Vegán reggeli

Vegán reggeli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vegán reggeli

Vegán reggeli

Hozzávalók:

A tökmag kencéhez:

  • 15 dkg-nyi hántolt tökmag
  • 2 cikk zúzott foghagyma
  • 1 evőkanálnyi nyers tökmagolaj (bármilyen olaj)
  • víz

A köles kencéhez:

  • 1 bögre párolt köles
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj (bármilyen olaj)
  • kevés reszelt vöröshagyma
  • 1 kávéskanál összetört köménymag
  • 1,5 kávéskanál fűszerpaprika
  • kevés bors
  • víz
  • hagymalevél
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Tökmag kence:

Azt szerettem volna, hogy nyers legyen, de a pirult tökmag íze is vonzott, így kompromisszumot kötöttem magammal és a magok kb. egyharmadát pici sóval megpirítottam egy tapadásgátlóval bevont serpenyőben.

Amikor kihűlt a pirított mag, az összeset betettem egy késes aprítóba és összezúztam. Hozzáadtam a fokhagymát, az olajat, pici sót és tovább kevertem, időnként egy-két korty vizet hozzáadva, hogy elérje a kenceállagot.

Akinek nincs aprítógépe, kávédarálóval megőrölheti a magokat és egy tálkában villával elvégezheti a kevergetést.

Köles kence:

Én most tavalyi fagyasztott medvehagyma levelet használtam, de újhagyma, vagy snidling is megteszi természetesen, sőt, el is maradhat, ha épp nincs otthon semmi ilyesmi.

Azért emlegettem a maradék felhasználást, mert nem tisztán kölesből készült, hanem gombás-zöldséges párolt kölesből, amit korábban vacsorára főztem.

A hagymalevél kivételével mindent összezúztam az aprítógépben, kevés vizet adtam hozzá a krémállag eléréséhez. A végén villával hozzákevertem az apróra vágott hagymalevelet.

Friss kenyérrel, vagy pirítósra kenve is isteni. Hidegtálak mellé is kitűnő.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére