Főoldal / Vegetáriánus / Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárított vargánya
  • 2 db vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 ek tejszín
  • 1 dl vörösbor
  • olívaolaj

A nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz
  • Csalamádé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát néhány órára langyos vízben áztatom.

A hagymát felszeletelem, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, chilit aprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a chilit, a paradicsomot, és a gombát , fűszerezem. Elkészítem a a nokedli tésztáját, forróvízbe szaggatom.

A pörkölthöz hozzáöntöm a vörösbort, locsolok rá chili szószt, és belekeverem a tejszínt.

Tálalok, a tányérra szedek nokedlit, rá a gombapörköltet szaftjával, mellé csalamádét.

Vörösboros gombapörkölt szárított vargányából 5.00/5 (1 értékelés)

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére