Főoldal / Desszertek / Zara szelet Eta módra

Zara szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zara szelet Eta módra

Zara szelet Eta módra

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 6 ek. tejföl
  • fél cs. sütőpor
  • 4 ek. kakaópor
  • 120 g liszt

A krémhez:

  • 5 db egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dl eper dzsem
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és a puha margarinnal alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a tejfölt is. A lisztet, sütőport és a kakaóport elvegyítjük. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összeforgatjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 35×25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk és 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez az egész tojásokat a cukrokkal elkezdjük felverni. Olyan edényt válasszunk, amit egy másik edényre tudunk tenni és nem esik bele. Közben egy nagyobb lábasban a tűzhelyre teszünk vizet, majd felforraljuk. Amikor a víz felforrt a másik edényt, amiben a tojások vannak, rátesszük és kevergetjük, ezt már kézi habverővel is végezhetjük. Vigyázzunk a krémmel, mert először a térfogata nőni fog, majd utána csökkenni. Akkor jó a krém, ha a térfogata csökken. Ekkor levesszük a vízfürdőről és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és alaposan kihabosítjuk vele.

A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, erre kenjük a dzsemet. A másik lapot is megkenjük a krémmel, majd krémes felével lefelé az epres részre tesszük. Annyi krémet hagyjunk, hogy a tetejét is meg tudjuk kenni vékonyan. A tetejére szórjuk a diót.

Én még olvasztott csokival is díszítettem. Pár órára hűtőbe tesszük.

Értékeld a receptet

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére