Zöld teás tekercs fehércsokis tejszínkrémmel
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a 2 evőkanál cukorral kihabosítjuk.
A tojás fehérjét habbá verjük a maradék cukorral. A két masszát összekeverjük majd hozzáadjuk a sütőporral és a zöldteaporral elkevert lisztet.
A masszából sütőpapiros tepsibe kis ovális alakú tésztalapokat simítunk. Kb. 6 darabot egy tepsire.
180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt megsütjük.
A krém készítése:
A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A langyosra hűlt csokoládét kikeverjük a habbá vert tejszínnel.
A kisült tésztákat leszedjük a sütőpapírról, egyenként feltekerjük és amikor kihűltek megtöltjük a tejszínes krémmel.
Kandírozott gyümölccsel és pisztáciával díszítjük.
Ebből a mennyiségből 8-10 db tekercs készül.