Főoldal / Levesek / Andaluz gazpacho jól behűtve

Andaluz gazpacho jól behűtve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Andaluz gazpacho jól behűtve

Andaluz gazpacho jól behűtve

Hozzávalók:

  • 5 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma 
  • egy nagyobb újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db fürtös uborka
  • 1db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db piros lecsópaprika 
  • 4 db chilipaprika
  • extraszűz olíva olaj
  • 1/2 db citrom
  • borecet
  • chiliszósz 
  • csípős fokhagymás chiliszósz
  • 6 szál petrezselyemzöld
  • 2 szál zeller levél
  • 10 bazsalikom levél
  • őrölt köménymag
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregano
  • 2 szelet szikkadt toastkenyér 
  • jég
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A hozzávalókat aprítom, egy keveset félreteszek. A többit a chiliszósszal, olívaolajjal, borecettel, citrom levével botmixerrel összekeverem, és a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Ebből a mennyiségből 1 liter sűrű levest kaptam.

Tálaláskor egy tálba öntöm, melybe előzőleg néhány jégkockát raktam, teszek rá kettévágott pirított kenyeret, s zöldségekkel megszórom.

Tipp / megjegyzés:
Kánikulában kiváló étel, nem kell a meleg konyhában órákat eltölteni, jól behűtve hűsítő, s nem utolsó sorban egy vitamin bomba.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére