Főoldal / Birka / Marha / Birkapörkölt a szőlőhegyről

Birkapörkölt a szőlőhegyről

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birkapörkölt a szőlőhegyről

Birkapörkölt a szőlőhegyről

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús
  • 1 kg csontos birkahús
  • 15 dkg füstölt házi szalonna
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 1 db nagy paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl ecet

A körethez:

  • burgonya
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst beleöntjük a forró vízbe,vigyázva,hogy le ne forrázzuk magunkat. Megkeverjük, hozzáöntjük az ecet felét és felforrás után leszűrjük. Ezt a műveletet még egyszer elvégezzük. Erre azért van szükség,hogy a birka erős ízét és szagát tompítsuk. (Aki szereti a karakteresebb ízeket illetve a jól faggyúzott, megtisztított húsnál ez el is hagyható, vagy erősebb fűszerezéssel tompíthatjuk az ízt.)

Kiszedjük a húst a bográcsból, majd zsírjára pirítjuk benne a felkockázott szalonnát. Beletesszük a birkahúst, körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát, meghintjük sóval, borssal, összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és 3-4 dl vízzel felengedjük. Néha óvatosan megkeverjük és az elfőtt levet pótoljuk. 1.5-2 óra elteltével sűrű szaftosra pároljuk.

Héjában főtt burgonyával tálaljuk.

Mentés

Birkapörkölt a szőlőhegyről 5.00/5 (1 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére