Csokoládés cupcake
Hozzávalók:A tésztához:
A csokoládé ganache-hoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük.
Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük. Beleforgatjuk a csokoládé darabokat.
A csokoládés tésztamasszát muffin-papírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt amivel csomómentesre elkeverjük.
A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a fényes csokis mázzal, majd fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítjük.