Elmentem!Csupa habos gyümölcsös torta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 26 dkg porcukor
- másfél dl olaj
- másfél dl víz
- 26 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl Hulala (vagy habtejszín)
- 1 csomag habfixáló (szükség szerint)
- 1-2 ek. porcukor
- friss bogyós gyümölcsök
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A sütőpapírral bélelt torta formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Elfelezzük és a 3/4 részébe ízlés szerinti gyümölcsöt keverünk.
A tortalapot ketté vágjuk és a krém felével megtöltjük. A maradék gyümölcsös krémet a tetejére simítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a torta oldalát. A tetejére sok friss gyümölcsöt halmozunk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Csupa habos gyümölcsös torta 3.50/5 (6 értékelés)
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!