Főoldal / Torták / Csupa habos gyümölcsös torta

Csupa habos gyümölcsös torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csupa habos gyümölcsös torta

Csupa habos gyümölcsös

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 26 dkg porcukor
  • másfél dl olaj
  • másfél dl víz
  • 26 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl  Hulala (vagy habtejszín)
  • 1 csomag habfixáló (szükség szerint)
  • 1-2 ek. porcukor
  • friss bogyós gyümölcsök
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A sütőpapírral bélelt torta formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Elfelezzük és a 3/4 részébe ízlés szerinti gyümölcsöt keverünk.

A tortalapot ketté vágjuk és a krém felével megtöltjük. A maradék gyümölcsös krémet a tetejére simítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a torta oldalát. A tetejére sok friss gyümölcsöt halmozunk.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Csupa habos gyümölcsös torta 3.50/5 (6 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére