Főoldal / Kelt tészták / Duplán túrós bukta

Duplán túrós bukta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Duplán túrós bukta

Duplán túrós bukta

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl kefir
  • 25 dkg túró
  • 0,8 dl étolaj
  • 60 dkg liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 db citrom
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál búzadara

A csurgatáshoz:

  • 3-4 dkg csokoládé
  • 1-2 csepp étolaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A túrót kissé áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a kefirt, az olajat, és a megkelt élesztőt. Végül belekeverjük a lisztet, és jól kidagasztjuk. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) A tésztát kelesztőtálba tesszük, lezárjuk és duplájára kelesztjük.

Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.A hozzávalókat összekeverjük krémes állagúra.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. Téglalapokat vágunk belőle, majd a közepére halmot teszünk a töltelékből. Feltekerjük, megnyomkodjuk a két végét, és buktákat formázunk belőle.

A 23 ×38 cm -es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk és még 20 percig letakarva,meleg helyen kelni hagyjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30perc alatt készre sütjük. Amikor megsültek, akkor még kb. 10 percig a tepsiben hagyjuk őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).
Gőz fölött a csokit felolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat, és a buktákra csepegtetjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére