Főoldal / Szárnyas Ételek / Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 5 ek. tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors

A steak burgonyához:

  • 1 kg közepes burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerint 2ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk.
Forró, olajos serpenyőben megpirítjuk, és fűszerezzük borssal, meghintjük sóval.
Közben a tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, belereszelünk jó sok fokhagymát, és felöntjük vele a csirkemellet, majd lassú tűzön kevergetve, besűrítjük.
A legvégén meghintjük vágott petrezselyemmel.

A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.

Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. (Nagyobb mennyiség készítésénél célszerű a krumplit a fűszeres olajba forgatni, és úgy borítania serpenyőre.)Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója azon süsse)

A tejfölös csirkemellet a steak burgonyával kínáljuk. De készíthetünk mellé sima sült burgonyát is.

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával 4.67/5 (15 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére