Főoldal / Kelt tészták / Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Húsvéti töltött kalács

Húsvéti töltött kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg főtt füstölt sonka (nem gépsonka)
  • 5 db tojás
  • 3 dkg tejszínes torma

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sonkát klasszikus módon megfőzzük. Keményre főzzük a tojásokat, majd meghámozzuk és félbevágjuk.

A liszthezhozzáadjuk a sót és a tojást. 1 dl langyos tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék tejben elkeverjük a felolvasztott vajat. A felfuttatott élesztőt és a vajas tejet elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk az olajat, és megdagasztjuk a tésztát. Letakarva 30 percig kelesztjük szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen.

A megkelt tészta kb. 4/5-ét lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk és kikent esetleg sütőpapírral bélelt hasáb alakú formába tesszük úgy, hogy a szélein bőven túlnyúljon a tészta, hiszen ezzel fogjuk befedni is.

Alulra megy a szeletekre vágott főtt sonka erre sárgájával lefelé a felezett főtt tojások, majd némi tormával is megkenjük. A tészta széleivel befedjük az egészet és a maradék tésztából csiga alakú díszeket formázunk amivel tetszés szerint díszítjük. Megkenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

Hagyjuk hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Húsvéti töltött kalács 5.00/5 (1 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére