Főoldal / Cikkek / Húsvéti vendégvárás

Húsvéti vendégvárás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti vendégvárás

 

A húsvéti ünnep sokunk számára felér egy különleges gasztronómia körutazással.

Nagyszombaton, húsvét vasárnap és húsvét hétfőn a gasztronómia kerül előtérbe. hiszen a böjt véget ért, kezdődhetnek a kulináris élvezetek.

húsvét 1

A háziasszonyok a gondosan összeállított locsolóváró falatok készítésével kezdik az előkészületeket, valamint a húsvéti sonka megfőzésével. A húsvéti sonka elkészítésekor nagyon ügylejünk arra, hogy kilónként 1 liter vízzel számolva tegyük fel főni. Főzés után egy ellenőrzés sem árt, és ha teljesen kész a sonka a főzővízben kell hagyni, hogy lehűljön. A megmaradt főzővizet ne öntsük ki, hiszen abban megfőzhetjük a tojásokat, vagy egy tökéletes bableves alapját is képezheti.

Húsvétkor vendégvárásra tökéletes egy különleges hidegtál variáció, amelyről a kaszinótojás, a francia saláta, a tormakrémes sonkatekercs és a sajttekercs sem hiányozhat. A sonkatekercset megbolondíthatjuk egy ízletes almalekvárral vagy mustáros rebarbaralekvárral is. A hidegtálat tovább díszíthetjük fasírtgolyókkal, ízletes sültekkel, hogy a locsolkodni érkezők minden ízlelőbimbóját kellőképpen csatasorba állítsuk. Amennyiben a sültek között szárnyas is szerepel úgy ahhoz tökéletesen illik egy finom birsalmalekvár.

kaszinotojás 3

Saláták és hidegtálak

A háziasszonyok fontos húsvéti előkészületei közül a tojásfestés sem maradhat el, de manapság már a gyerekekkel közösen elkészített húsvéti fonott kalácsok is reneszánszukat élik. Húsvéti nyuszis kalácsot is készíthetünk gyerekekkel és biztosak lehetünk abban, hogy ezt nem csak a gyerekek fogják imádni. A tésztagombócba könnyedén füleket formázunk, apró lyukakat készítünk késsel a nyuszi szemének és a közepébe egy-egy mazsolát bújtatunk.

Kakaós-diós kalács

Kalácsok

Hagyományos muffin vagy torta készítése esetén nagyon egyszerűen húsvéti hangulatúvá tehetjük a finomságokat pár apró cukor tojás dekorációval. A cukormázzal bevont tojásokat akár a süteménybe is belesüthetjük, így igazán különleges meglepetésben lehet részük családtagjainknak vagy a hozzánk érkező locsolóknak.

Rigó jancsi muffin

Muffinok


Joghurt torta 4

Torták

Mindenkinek kellemes készülődést kívánunk!

Húsvéti vendégvárás 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére