Elmentem!Juhtúrós nokedli szalonnával
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 tojás
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg füstölt húsos szalonna
- só
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A lisztből, tojásból és a vízből nokedli tésztát készítünk. Forró sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. (Addig főzzük, amíg a tészta a víz tetejére feljön.)
Közben a szalonnát szép pirosra sütjük majd kivesszük egy tányérra.
A szalonna zsírjába szedjük a kifőtt és lecsepegtetett nokedlit, majd rámorzsoljuk a juhtúrót és összemelegítjük.
A sült szalonnával tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt is kínálhatunk mellé.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.