Főoldal / Tészta ételek / Kolbászos-cukkinis tészta

Kolbászos-cukkinis tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos-cukkinis tészta

Kolbászos-cukkinis tészta

Hozzávalók:

  • 1 zsenge cukkini
  • 2 db debreceni
  • 10 dkg metélt tészta
  • 3 db tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • csipet szerecsendió (el is hagyható)
  • 2 ek. olívaolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit ízlés szerint kockázzuk fel. A kolbászt vágjuk vékony karikákra. A sajtot reszeljük le.

A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd alaposan keverjük össze.

A tésztafőzéshez tegyük fel a vizet forrni, majd főzzük ki a tésztát. (vigyázzunk nehogy túlfőzzük a tésztát)
Ameddig a tészta fől, készítsük elő a cukkinit, és a kolbászt.

Egy wokba (vagy mélyebb serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, és szintén pároljuk pár percig, majd nyomjuk bele a fokhagymát, és süssük még pár pillanatig, de figyeljünk nehogy a fokhagyma megégjen.

Ezután szűrjük le a közben megfőtt tésztát, majd adjuk hozzá a cukkinis kolbászhoz, és keverjük össze.

Zárjuk el a gázt, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket, és óvatosan forgassuk össze, hogy jól bevonja a tésztát. (nyugodtan zárjuk el a gázt, mert a tojásnak annyi hő éppen elég ahhoz hogy rásüljön a tésztára)
Tálaláskor szedjük az elkészült cukkinis-kolbászos tésztát tányérra, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.

Kolbászos-cukkinis tészta 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére