Főoldal / Kelt tészták / Krumpli rétes Eta módra

Krumpli rétes Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Krumpli rétes Eta módra

Krumpli rétes Eta módra

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 kk. só
  • víz (a burgonya főzéséhez)
  • kb. 35 dkg finom liszt
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 5 dkg búzadara
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meghámozott, kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Mikor puha leöntjük róla a vizet és krumplinyomón áttörjük. /ha v.kinek nincs lereszelheti apró lyukú reszelőn/. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a sót, a 35 dkg finom lisztet és a tejet.Összedolgozzuk úgy, hogy a tészta közepes keménységű legyen.

Négy részre osztjuk a tésztát és minden egyes darabot kinyújtjuk a tepsink nagyságára. Vékonyan lekenjük olajjal és szórunk rá vékonyan búzadarát és feltekerjük mint a rétest. Így 4 rudat kapunk.
Mehet a kiolajozott tepsibe.

A tészta tetejét tetszés szerint berácsozzuk, majd egyforma szeletekre vágjuk még nyers állapotában. A tetejét lekenjük olajjal és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre és szép aranyszínűre sütjük. Melegen, langyosan és hidegen is nagyon finom.

Ez az adag egy nagy tepsire való.

Krumpli rétes Eta módra 4.50/5 (4 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére