Főoldal / Desszertek / Nevenincs krémes

Nevenincs krémes

Nevenincs krémes

Nevenincs krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 ek. víz

A töltelékhez:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 ek. kakaópor
  • 12 g sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük ahol 3-4 órát állni hagyjuk. A pihentetett tésztát 2 egyenlő részre osztjuk és az egyiket 22*34 cm-es tepsi hátulján, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

A másik tésztát is kinyújtjuk, majd belefektetjük a tepsibe.

Elkészítjük a tölteléket. Az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük. A diót, a kakaóport a sütőporral elkeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába keverjük.

A kész tölteléket a tepsiben várakozó még nyers tésztára öntjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre felfőzzük. Még langyosan hozzáadjuk a cukrot és a margarint, majd alaposan kihabosítjuk. A kész krémet a diós rétegre kenjük, befedjük az előzőleg megsütött lappal és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.

Másnap porcukorral megszórjuk, ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére