Főoldal / Hal ételek / Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával

Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával

Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával

Hozzávalók:

  • 4 szelet afrikai harcsafilé
  • bors
  • liszt
  • olaj (a sütéshez)

A tócsnihoz:

  • 6 db burgonya
  • bors
  • 1 ek. liszt
  • olaj (a sütéshez)

A salátához:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés friss kapor
  • zöldségek ízlés szerint (retek, paradicsom, újhagyma…)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk.

Az uborkát alaposan megmossuk, majd héjastól durvára lereszeljük. (aki szeretné megpucolhatja) Enyhén sózzuk, kb. félórát állni hagyjuk, majd lazán kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott friss kaprot, majd hozzákeverjük a görög joghurtot is, és fogyasztásig a hűtőszekrénybe tesszük.

A harcsaszeleteket sűrűn bevagdossuk de nem vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk és 10-15 percig hagyjuk állni.

A tócsnihoz a burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés lisztet és alaposan elkeverjük.
Egy kisebb serpenyőben, kevés olajon, desszertes tányér méretű aranyszínű és ropogós tócsnikat sütünk belőle.

A harcsaszeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.

A harcsát a tócsnival, a zöldségekkel és az uborkás-joghurtos dresszinggel kínáljuk.

Roston harcsafilé tócsnival és joghurtos salátával 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére