Főoldal / Egytálételek / Sonkás rakott tészta

Sonkás rakott tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás rakott tészta

Sonkás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne vagy makaróni tészta
  • 10 dkg reszelt ementáli, trappista, vagy más félkemény sajt
  • 25 dkg sonka (húsvét után készíthető maradék főtt, füstölt sonkából is)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés friss, vagy szárított bazsalikom levél
  • őrölt bors
  • 1 pohár tejföl (200 g)
  • 1 tojás
  • 1 kanál liszt
  • kevés zsemlemorzsa
  • vaj (a sütőtál kikenéséhez)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát sós, forró vízben félkeményre főzzük.

A sonkát lereszeljük, ledaráljuk, esetleg kockázzuk. Fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a friss, vagy szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt elkeverjük felvert tojással, liszttel, és a 3/4 részét hozzáöntjük a sonka keverékéhez. A tésztával is összekeverjük az egészet, majd a kivajazott, kevés zsemlemorzsával megszórt sütőtálba öntjük. A tetejére ráöntjük a meghagyott tejfölös mártást, és sajtot reszelünk rá.

180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:

Rakott ételekhez sűrűn használok zsemlemorzsát, esetleg kinyújtott fehér kenyeret, aminek levágtam a szélét, teszek a tál aljára. Az étel által engedett kevés levet ez összegyűjti, rövid hűlés után könnyebben szeletelhető, és emelhető ki a tálból a kockázott rakott finomság. Mindig sokat adok az étel íze mellett a látványára is, mert akkor jobb az ember étvágya, ha szép amit eléd raknak!

Mentés

Mentés

Sonkás rakott tészta 4.50/5 (8 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére