Sós,kelt kifli
Hozzávalók:A tésztához:
A kiflik lekenéséhez:
A tetejére:(tetszés szerint)
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk. cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt. Tésztát dagasztunk belőle. Négy részre osztjuk, majd cipókat formázunk belőlük.
A cipókat kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.
Mindegyiket 8 cikkre vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk. Kifliket formázunk belőlük és egymástól kicsit távolabb, a sütőlemezre sorakoztatjuk őket.
A kiflik lekenéséhez a hozzávalókat összekeverjük, és megkenjük velük a kiflik tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd 20 percig pihentetjük őket
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.