Főoldal / Levesek / Sütőben főtt sörös bárányragu leves

Sütőben főtt sörös bárányragu leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőben főtt sörös bárányragu leves

Sütőben főtt sörös bárányragu leves

Hozzávalók:

  • 3 db nagy vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • kevés zsír
  • 1 kg báránycomb
  • 5-6 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kisebb fejes káposzta
  • 1 liter sör
  • víz vagy zöldség alaplé

Fűszerek:

  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • friss zeller zöld
  • római kömény
  • fekete bors
  • szegfűbors
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy olyan nagy fazekat vegyünk elő, amit a sütőben is lehet használni. Először kevés zsíron hirtelen megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott báránycombot.

Majd a húst kivesszük, és megfuttatjuk az aprított hagymát majd rétegezve beletesszük az összes hozzávalót. A zöldségeket is nagyobb darabokban hagyjuk. Felöntjük vízzel és sörrel, amikor felforr, akkor lefedve betesszük a 120 fokos sütőbe.

Innentől kezdve néha ránézünk, megkóstoljuk, de kevergetni egyáltalán nem kell és nem is szabad, mert összetörnek a puhuló zöldségek.

Legalább 4-5 órát tölt a sütőben, amikor a hús már omlós, akkor jó.

Hihetetlenül finom, és szinte alig volt vele munka.

Tipp / megjegyzés:
Ez olyan igazi komfort kaja, hétvégére pont ideális, el van magában a sütőben, mi meg tehetjük a dolgunkat. Pontos receptet nem tudok, mert csak úgy összeállítottam, mindenki azt tehet bele, amit szeret, meg amit a bárány szeret:) Krumplit direkt nem tettem bele, mert azt én nem eszem most.
Kinézetre semmi különös nincs benne, de a lassú tűznél való sütőben főzés, a friss bárányhús, a zöldségek és fűszerek valami nagyon finomat alkotnak így egyben.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére