Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

Tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

Tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

Hozzávalók:

  • fél csirkemell filé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöld paprika (elhagyható)
  • 1 db chili (elhagyható)
  • 0,5 citrom
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl főzőtejszín

A nokedlihez:

  • 2 kanál zöld pesto
  • 15 dkg liszt( nem mértem, csak saccoltam)
  • 1 db tojás 
  • 1 dl víz
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet lapjában félbevágom, így két darabot kapok. Sózom, borsozom, teszek rá kakukkfüvet, meglocsolom olívaolajjal, és berakom a hűtőbe pácolódni.

Másnap egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöm, majd kiveszem.

A serpenyőben visszamaradt olajban az aprított hagymát,fokhagymát, majd a felszeletelt gombát is megpirítom,  majd fűszereztem és facsarok rá citromlevet.

Visszateszem a serpenyőbe a csirkemell szeleteket, öntök rá kevés vizet, és tovább párolom.

Végül hozzáadom a fehérbort és a tejszínt, összeforralom.

A nokedli hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverem, és lobogó sós vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére 1 perc múlva leszűröm.

A tejszínes gombás csirkemellet a nokedlivel tálalom.

 

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére