Főoldal / Egytálételek / Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kicsi zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 ek liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk a zöldségeket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. Az újhagyma zöldjét félretesszük.

A szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Végül a zöldségeket is rátesszük. Rövid idő után feleresztjük vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.

Amikor már minden csaknem puha, szórunk rá lisztet. Összekeverjük, és egyet forralunk rajta.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére