Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Aszpikos tojásos sonka tál

Aszpikos tojásos sonka tál

Aszpikos tojásos sonka tál

Aszpikos tojásos sonka tál

Hozzávalók:

  • 1,2 l víz
  • 2 cs. étkezési zselatin
  • 40 dkg francia saláta alap
  • 4 főtt tojás
  • 4 szelet gépsonka
  • 4 csemege uborka
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 sonkás tömlős sajt
  • petrezselyem levél
  • ételízesítő
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket megfőzzük 1 ek. ételízesítős vízben, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A 1,2 l langyos vízbe teszünk 1 ek. ételízesítőt, majd a két csomag zselatint elkeverjük benne, és forrásig főzzük. Hagyjuk kihűlni, és langyosan leves szűrön leszűrjük. Majd a 4 tálka aljára öntünk kb, fél dl levet és 5 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.

Mindegyik tálba kb. 5 dkg főtt zöldséget teszünk, rá annyi levet hogy ellepje és megdermesztjük.

A főtt tojásokat, és az uborkákat ketté vágjuk, a reszelt sajtot összekeverjük a tömlős sajttal, és megtöltjük vele a sonka szeleteket. a megdermedt zselatin tetejét ízlésesen kirakjuk petrezselyem levéllel, főtt tojással, az uborkával és a sonka tekercsekkel. Felöntjük aszpikkal és hűtőbe tesszük dermedni.

Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én tócsnival kínáltam, de lehet kenyérrel is. Egyszemélyes adagok vannak a tálba, de ezt megcsinálhatjuk őzgerinc formában is, akkor szeleteket vágunk belőle.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére