Főoldal / Birka / Marha / Birkapörkölt a szőlőhegyről

Birkapörkölt a szőlőhegyről

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birkapörkölt a szőlőhegyről

Birkapörkölt a szőlőhegyről

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús
  • 1 kg csontos birkahús
  • 15 dkg füstölt házi szalonna
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 1 db nagy paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl ecet

A körethez:

  • burgonya
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst beleöntjük a forró vízbe,vigyázva,hogy le ne forrázzuk magunkat. Megkeverjük, hozzáöntjük az ecet felét és felforrás után leszűrjük. Ezt a műveletet még egyszer elvégezzük. Erre azért van szükség,hogy a birka erős ízét és szagát tompítsuk. (Aki szereti a karakteresebb ízeket illetve a jól faggyúzott, megtisztított húsnál ez el is hagyható, vagy erősebb fűszerezéssel tompíthatjuk az ízt.)

Kiszedjük a húst a bográcsból, majd zsírjára pirítjuk benne a felkockázott szalonnát. Beletesszük a birkahúst, körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát, meghintjük sóval, borssal, összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és 3-4 dl vízzel felengedjük. Néha óvatosan megkeverjük és az elfőtt levet pótoljuk. 1.5-2 óra elteltével sűrű szaftosra pároljuk.

Héjában főtt burgonyával tálaljuk.

Mentés

Birkapörkölt a szőlőhegyről 3.67/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére