Főoldal / Egytálételek / Cukkinifőzelék húsgombóccal

Cukkinifőzelék húsgombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinifőzelék húsgombóccal

Cukkini főzelék húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 80 deka cukkini
  • 25 deka darált hús
  • 10 deka párolt rizs
  • 1 egész tojás
  • 1 deci kefir
  • 2 deci főzőtejszín
  • fél deci olívaolaj
  • 2 csapott kanál liszt
  • őrölt pirospaprika
  • bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A megmosott cukkinit apró kockákra vágjuk.
A darált húst a párolt rizzsel,és a tojással összegyúrjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd gombócokat formázunk belőle.

A gombócokat és a cukkinikockákat beletesszük egy lábosba és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen csak ellepje.  Megpároljuk, vagyis puhára főzzük ez kb 10-15 perc.

Egy serpenyőben a liszttel és olajjal világos rántást készítünk, majd adunk hozzá egy kevés pirospaprikát. A kefirrel elkeverem, és felöntjük a tejszínnel.

A gombócokat kivesszük a cukkinis mártásból. A mártáshoz adjuk a rántást, és besűrítjük vele. A gombócokat visszatesszük a főzelékbe, egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.

Gyors és  finom étel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére