Főoldal / Paleo / Lenmagos szendvicskenyér

Lenmagos szendvicskenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lenmagos szendvicskenyér

Lenmagos szendvicskenyér

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1/2 tk. Himalája só
  • 1 dl mandulatej/víz
  • 1 ek. szezámmagolaj
  • 3 ek. kókuszvaj olvasztva
  • 20 dkg nyílgyökérpor
  • 10 dkg darált lenmag (nem lenmagliszt)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • 1 tk. almaecet
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kenyérhez a tojásokat és a fehérjéket együtt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a mandulatejet, a szezámmagolajat, az olvasztott kókuszvajat, az almaecetet és elkeverjük. (Ha nincs szezámmagolaj, akkor kimaradhat)

A száraz hozzávalókat elvegyítjük és hozzákeverjük a tojásos masszához. (Nekem csak sima barna lenmagom van, de ha van sárga, akkor nem lesz ilyen sötét színű a kenyér.)

Egy sütőpapírt beáztatunk vízbe, jól kicsavarjuk ezzel bélelünk ki egy kisebb kenyér formát.

Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére