Főoldal / Desszertek / Négylapos krémes

Négylapos krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Négylapos krémes

Négylapos krémes 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristály cukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 cs szalalkáli
  • 1 cs vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 15 dkg Rama margarin
  • 25 dkg kristály cukor
  • 6 db tojás
  • 3 cs csokis puding / főzős /

A tetejére:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk.

Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad /

Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük.

Krém:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.

A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le / Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.

Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk.

Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik !!!

Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére