Főoldal / Tészta ételek / Nudlitorony vanília öntettel

Nudlitorony vanília öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Nudlitorony vanília öntettel

Nudlitorony vanília öntettel

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • só ízlés szerint

A nudli forgatásához:

  • 1 ek. vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A vanília öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • 4 tk. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x 5 cm-es csíkokra vágjuk és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
A nudlikat forró lobogó enyhén sós vízbe tesszük és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a morzsát és a porcukrot. Szép arany sárgára pirítjuk.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk.
A tojás sárgáját beletesszük a langyos tejfölös-vaníliamártásba és összekeverjük.

Tálalásnál felhalmozzuk, vaníliaöntettel és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.

Nudlitorony vanília öntettel 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére