Főoldal / Desszertek / Puncsos kókuszos alagút

Puncsos kókuszos alagút

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puncsos kókuszos alagút

Puncsos kókuszos alagút

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • 1 kanál liszt
  • fél cs sütőpor
  • 3 kanál kókuszreszelék

A töltelékhez:

  • A piskóta lapból leeső rész
  • 8 darab babapiskóta
  • 3 kanál sütőrum
  • 1 deci tej
  • 10 deka margarin
  • 7 deka porcukor
  • 2 kanál barack lekvár
  • 5 deka darált dió
  • 2 kanál kakaópor

A tetejére:

  • 1cs főzés nélküli puncsos pudingpor
  • 10 deka margarin
  • 2 kanál tej
  • 6 deka cukor
  • 5 deka kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztom.

A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral, és 1 kanál vízzel habosra keverem, majd összekeverem a két masszát. Lazán belekeverem a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket. Nagyméretű, sütőpapiros tepsiben 180 fokon, 20 percig sütöm.

Amikor megsült, egy őzgerinc formát folpack fóliával kibélelek. A tésztát méretre vágom, és az őzgerincformát kibélelem vele. Lekvárral lekenem.

Egy darab piskótát méretre vágok az őzgerinc bezárásához, és félreteszem.

A többi piskótát apróra tördelem a babapiskótával együtt. A rummal elvegyített tejjel meglocsolom.

Hozzáadom a cukrot, margarint, darált diót, lekvárt, kakaóport, és az egészet összekeverem. Az őzgerincbe töltöm.
A tetejét lekenem ismét lekvárral, és a lappal lezárom. 1-2 órát a hűtőbe teszem.

Elkészítem a pudingos mázat.
A margarint a cukorral, és a tejjel, gőz felett kikeverem. Hozzáadom a főzés nélküli pudingport, besűrítem, és az őzgerincformából kiborított alagutat bevonom vele.

Kókuszreszelékkel megszórom.

Puncsos kókuszos alagút 4.25/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére