Főoldal / Szárnyas Ételek / Részeges csirkecomb

Részeges csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Részeges csirkecomb

Részeges csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tk. durvára darált bors
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 kk .ételízesítő
  • 1 kk. majoránna
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A szalonnát vékony szeletekbe vágjuk.

A csirkecombokat sózzuk,befűszerezzük Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús.

A combokat egy tepsibe tesszük mindegyikre teszünk egy-egy szelet szalonnát.

A combok közé rakjuk a fokhagyma gerezdeket,négybe vágott vöröshagymát

Két deci fehérbort öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/

Köretnek sült burgonya készült mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére