Főoldal / Reggelik / Sajtrolád

Sajtrolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtrolád

Sajtrolád

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt (trappista)
  • 20 dkg gépsonka
  • 5 főtt tojás
  • 1 kk. mustár
  • 5 dkg puha ráma
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Felteszünk 1 liter vizet melegedni, mikor forr dele tesszük a sajtot 20 percre. (egész sajtot használunk, lehetőleg szögleteset) Az időt pontosan tartsuk be mert különben túl lágy lesz a sajt és nem tudjuk szépen kinyújtani.

Amíg a sajt puhul, húsdarálón ledaráljuk a sonkát és a főtt tojásokat. Hozzáadjuk a puha margarint, a mustárt, a fűszereket, és jól összekeverjük. Ha szükséges még tehetünk hozzá margarint. Az állaga krém szerű legyen amit jól tudunk kenni.

A deszkára egy sütőpapírt teszünk. Kivesszük a sajtot a vízből, majd a sütőpapírra tesszük és 3mm vastagra kinyújtjuk.

Megkenjük a krémmel, és a papír segítségével feltekerjük mint a rétest. A sajttekercset csomagoljuk folpackba és egy órára tegyük a fagyasztóba dermedni.

Ha kellően megdermedt, szeletekre vágjuk, és rozskenyérrel, paprikával, paradicsommal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Más töltelékkel is tölthetjük, lehet vegetáriánus töltelék, kolbászos,  ízlés szerint.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére