Főoldal / Egytálételek / Tepsis rakott hús

Tepsis rakott hús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis rakott hús

Tepsis rakott hús

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb / lehet csirke,pulyka /
  • 1,5 kg burgonya
  • 8 szelet bacon vagy húsos füstölt szalonna
  • 60 dkg mirelit vegyes zöldség / zöldborsó, sárgarépa, kukorica /
  • 5 dkg vaj
  • étolaj
  • grillfűszer
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük.

A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük.

A zöldségeket vajon megpároljuk,ételízesítővel és borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük.

A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket,erre egy sor burgonyát teszünk.

A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban.

A húst betakarjuk a párolt zöldséggel majd ismét egy sor burgonya következik.

A végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tepsis rakott hús 3.50/5 (6 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére