Főoldal / Szárnyas Ételek / Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

 Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • frissen őrölt bors
  • pici só
  • 1-2 kisebb ág rozmaring
  • 2-3 ág borsikafű (vagy kakukkfű)
  • 2 ek. olaj (vagy zsír)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk és tetszés szerint 2-3 darabba elvágjuk. Egy tálba tesszük, sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, alaposan átforgatjuk. (aki szereti fűszersóval is megszórhatja)
A bacon szeleteket 2-3 darabba elvágjuk, majd minden májat egyesével a bacon szeletekbe csomagolunk. A betekert májat nyársra fűzzük, úgy mintha rablóhúst készítenénk, majd ha megtelt újra megborsozzuk.

Egy levehető nyelű serpenyőben, kevés olajat hevítünk, majd mind a két oldalán hirtelen elősütjük a nyársakat. Amikor már szép piros a bacon, megszórjuk zöldfűszerrel, alufóliával lefedjük és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25percre.

A megsült nyársakat burgonyapürével, majonézes salátával vagy idény szerinti friss salátával kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére