Főoldal / Levesek / Fejtettbab gulyás gazdagon

Fejtettbab gulyás gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fejtettbab gulyás gazdagon

Fejtettbab gulyás gazdagon

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 50 dkg sertés  comb (vagy lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 2-3 ek. zsiradék
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kisebb tv paprika
  • bors

A levesbe:

  • 50 dkg főtt-füstölt hús (pl. sonka)
  • 1 kisebb szál parasztkolbász
  • 2 db burgonya
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 50 dkg fejtettbab (mirelit)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zeller zöld
  • Csípős( ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldséget megtisztítjuk, majd tetszőlegesen felaprítjuk. A húst felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk.

Első lépésként egy hagyományos pörköltet készítünk. A hagymát apóra vágjuk, és a zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst, és magasabb lángon átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, majd a saját levében pároljuk készre. Ha azt tapasztaljuk, hogy a lé elpárolog evőkanalanként vízzel pótoljuk azt.

Eközben a babot és a zöldségeket kevés vízzel felöntve, hozzáadva az ízesítőket (só, bors), szinte saját levükben félpuhára pároljuk.

Amikor minden félpuha, összekeverjük az időközben elkészült pörkölttel. Ízesítjük az őrölt köménnyel, a zúzott fokhagymával, a zeller zölddel és a petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, az előfőzött füstölt húst, felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel és készre főzzük. (ha mi főztük meg a füstöltet, akkor a füstölt hús főzőlevével öntsük fel)

Friss kenyérrel kínáljuk.

Fejtettbab gulyás gazdagon 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére