Lángos tésztába bújt csirkemell
Hozzávalók:
A lángos tésztához:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
Először a lángost tésztát készítjük el.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd letakarva felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzá keverjük a sót, bele ütjük a tojást,hozzáadjuk a kefirt és a felfutott élesztőt.
Jól kidolgozzuk és letakarva fél órát kelesztjük.
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy lábasban étolajat hevítünk.
A csirkemell szeleteket a lángos tésztába mártjuk,egy evőkanál segítségével eloszlatjuk a tésztát mindkét oldalán és a forró olajban arany színűre sütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.
Mi mexikói vegyes zöldségkeverékkel összekevert rizzsel és jó hideg tejfölös uborkával fogyasztjuk.
De lehet tálalni köret nélkül is, tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal meghintve.
Jó étvágyat kívánok hozzá!