Sült hurka és kolbász céklás párolt káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hurkát és a kolbászt egy kis házi zsírral megkenjük. Sütőedénybe tesszük és 170 fokon megsütjük.
A káposztát is vékony csíkokra szeljük. Az almát és a céklát tetszés szerinti méretre a lényege, hogy vékony legyen. Egy kicsit besózzuk és fél órát állni hagyjuk.
Addig a burgonyát meghámozom és sós vízben kifőzzük.
Az olajat egy lábasba tesszük és felmelegítjük. A vöröshagymát hosszába vékony csíkokra vágjuk és az olajban kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a kicsavart almás céklás káposztát, majd egy kiskanál ecetet és cukrot hozzáadva alacsony lángon készre pároljuk. Köménnyel ízesítjük. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le.
Mindenki maga döntse el hogy milyen puha legyen.
A sülteket a burgonyával és a káposztával kínáljuk.