Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással
Hozzávalók:A fűszeres harcsafiléhez:
A hagymamártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A harcsafilére csepegtessük rá a citromlevet, majd sózzuk, ízlés szerint szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal, és az apróra vágott kakukkfűvel.
Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk két egyforma darabra. Ezután helyezzük a tészta alsó felére a befűszerezett harcsaszeletet, majd kenjük rá a fűszeres krémsajt felét.
Ezután a tészta szélét kenjük körbe a felvert tojással, hajtsuk rá a szabadon maradt tésztát, majd az ujjunkkal, végül pedig egy villával nyomkodjuk alaposan le, nehogy sütés közben szétnyíljon. Végül kenjük le a felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe. (a másik halszelettel is így járjunk el) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral, majd a levet forraljuk a felére. Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé. Ekkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk össze. Végül öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett, sűrítsük be. (ízlés szerint az elkészült mártást egy szitán át is szűrhetjük, akkor sokkal selymesebb lesz)
Tálaláskor a leveles tésztában sült harcsafilét a hagymamártással kínáljuk.